Xtra innovation for optimised connections

Onze innovatieve kracht

Technologische innovatie staat centraal bij NextivityFiber. Daarom is een groot deel van onze activiteiten gericht op het continu blijven ontwikkelen van nieuwe technologische oplossingen en diensten voor telecom infrastructuren. Door onze kennis te delen en open te innoveren worden nieuwe, al dan niet disruptieve, technologieën ontwikkeld. Technologieën die wij vanuit NextivityFiber op de markt brengen. Om met elkaar betere verbindingen te creëren.

Innovatie zit in ons DNA

De drijfveer om continue nieuwe oplossingen te creëren zit diep in ons DNA. Wij zijn als startup voortgekomen uit ConXys, onze zusterorganisatie die van oudsher sterk is in core en transmissie netwerken. Jarenlang heeft ConXys vele innovaties naar de markt gebracht. In haar trackrecord zitten oplossingen als: de compacte hoofdverdeler, diverse maatwerk DA-stijlen, MDF kabel-assemblies, E-pots panelen en vele andere oplossingen. Baanbrekend was de ontwikkeling van de FAN-out, waarmee klanten flinke TCO-besparingen konden realiseren.

Met het innovatie-DNA levert ConXys maatwerk in haar vakgebied. En dat innovatie-DNA zit ook bij NextivityFiber diep in ons, waarbij we met FiberX-ID een eerste baanbrekende innovatie gerealiseerd hebben. Met FiberX-ID transformeren wij bestaande koperen netwerken naar toekomstvaste fiber netwerken. Vanuit deze rijke historie en onze eigen afdeling Innovatie & Ontwikkeling blijven wij open innoveren. Vanuit een samenwerking die er op gericht is om de kennis en ervaring van onze groep, onze partners en de aan ons verbonden opleidingsinstellingen samen te brengen en tot nieuwe oplossingen voor jou als klant te komen.

Van idee tot innovatie

NextivityFiber maakt in haar innovatieproces gebruik van een bewezen, en reeds vele jaren succesvolle, aanpak die ontwikkeld is door onze zusterorganisatie ConXys. Iedere innovatie komt voort uit een idee, aangebracht vanuit de supply chain. Uitdagingen van klanten of nieuwe ideeën worden door partners in de keten aangedragen en daarna aan de hand van co-creatie verder uitgewerkt. Stap voor stap.

Na een eerste quick scan van het idee en een business case op hoofdlijnen wordt de levensvatbaarheid van het idee beoordeeld. Is deze positief, dan wordt het idee tot op de bodem uitgediept en start de innovatie voor nieuwe oplossingen met werkende demo’s. Deze worden daarna getoetst op de Total Cost of Ownership bij klanten. Is alles nog steeds positief, dan volgen de voorbereidingen om de markt te betreden met aansluitend het moment waar het allemaal om draait: de daadwerkelijke implementatie van de nieuwe innovatie in de praktijk.

Al onze innovaties zijn wetenschappelijk getoetst en onderbouwd. Onze vakspecialisten zijn hier specifiek voor opgeleid en analyseren elk detail tot het rekenkundig klopt en in de praktijk werk. Hiernaast zie je Elisa Dominese, Product Development Engineer binnen NextivityFiber.

Open innoveren met partners en TU Delft

Met onze ketenpartners zoeken we naar levensvatbare en financieel onderbouwde oplossingen die na uitvoerig en succesvol testen geïmplementeerd worden. Ideeën die ontwikkeld zijn door onze eigen afdeling Innovatie & Ontwikkeling. Dagelijks zijn onze wetenschappelijk opgeleide vakspecialisten bezig met het uitwerken, testen en feitelijk onderbouwen van de haalbaarheid van deze ideeën. Daarnaast kiezen we ervoor om exclusieve samenwerkingen aan te gaan met kennisinstellingen zoals de TU Delft om onze ideeën versneld en wetenschappelijk onderbouwd klaar te maken voor implementatie.

FiberX-ID, onze baanbrekende innovatie

Met FiberX-ID hebben wij een oplossing die het mogelijk maakt om het Hybrid Fiber Coaxial (HFC ) netwerk te optimaliseren door deze letterlijk te transformeren. Binnen deze bestaande telecom infrastructuren verwijderen wij met FiberX-ID, ten opzichte van een traditionele manier van graven, tegen lagere kosten en CO2-bewust de koperen kern en vervangen deze met een fiber kern. Daarmee heeft een bestaand netwerk niet alleen weer toekomstvaste verbindingen, maar verlengen wij tevens de bestaande levensduur van je huidige assets.

Klik op de knop hieronder om naar onze pagina Oplossingen te gaan waar wij je meer vertellen over het optimaliseren van je assets als netwerkeigenaar met FiberX-ID en hoe wij dit met onze full service-aanpak vormgeven.

Meer weten over onze innovaties of wil je co-creëren met onze afdeling Innovatie en Ontwikkeling?
Neem contact met ons op. Wij horen graag je baanbrekende idee of ideeën.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Nieuwsgierig geworden en onze innovaties en ontwikkelingen volgen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.